
فهرست مطالب
چارت عنبیه شناسی چیست و چه کاربردی دارد ؟
عنبیه شناسی یا ایریدولوژی مطالعه نقش ها و رنگ ها بر روی چشم در قسمت رنگی آن که عنبیه ( Iris ) نام دارد می باشد . Iris در زبان یونانی به معنی رنگین کمان است . ایریدولوژی این امکان را برای ما فراهم میکندتا پس از آموزش های کامل ، بتوانیم از سلامت اشخاص دیگر مطلع شویم . این روش کاملا بی خطر و بدون درد بوده و برای تعیین مشکلات سلامتی موجود بالقوه از طریق مشاهده است . متخصصان از چارت عنبیه شناسی برای انجام این مشاهدات استفاده میکنند . این نمودار پس از مشاهده انواع عنبیه ها در طول سال های طولانی ایجاد شده است . هر علامت و ناحیه ای در چشم ، نمایانگر جنبه یا اندام متفاوتی از بدن انسان میباشد .
چارت عنبیه شناسی به چه شکلی میباشد ؟
این نمودار دقیقا به شکل چشم انسان میباشد و دارای اتصالات متقابل به اندام های بدن است . این علم در سال 1861 توسط یک پزشک مجارستانی به نام پازلی توسعه یافت . جغدی که پایش شکسته بود علامتی در ناحیه ساعت شش چشم خود نشان داد . به مرور زمان و با بهبودی پای جغد این علامت هم محو شد . ایریدولوژیست ها قادر به تجزیه و تحلیل سطح تجمع سم ، عدم تعادل شیمیایی ، التهاب و مسائل بیشمار دیگری هستند .
با این علم کشف نقاط ضعف ژنتیکی و پیشگیری از بیماری هایی که امکان دارد هنگام خواندن نمودار آشکار شوند ، ممکن میشود .
آشنایی با چارت عنبیه شناسی چشم چپ و چشم راست
خط عمودی را در نظر بگیریم که بدن را به دو نیمه چپ و راست تقسیم می کند . با این تقسیم بندی جایگاه اندام سمت راست در عنبیه سمت راست و اندام سمت چپ در عنبیه سمت چپ قابل مشاهده است . اما این در حالی است که برخی از اندام ها بر روی هر دو عنبیه قابل مشاهده هستند . جایگاه اندام ها بر روی چشم با یکدیگر در حال تقارن می باشد .
منظور از این جمله این است که اگر جایگاه ارگان ها را در عنبیه سمت راست در جهت عقربه های ساعت فرا بگیریم در چشم چپ دقیقا برعکس میباشد . این یعنی اعضا در چشم چپ دقیقاً برعکس و در خلاف عقربه های ساعت قرار میگیرند . برای مثال جایگاه ریه در آیریس چپ مابین ساعت 3-2 است در حالی که در سمت راست بین ساعت 9 تا 10 قرار میگیرد .
اصول کلی و اولیه در زمان استفاده از چارت
برای اینکه بتوانیم عنبیه و علائمی که بر روی آن بوجود آمده است را تفسیر کنیم باید تقسیماتی انجام دهیم . این عمل از آن جهت منحصر به فرد است که به دو بخش دایره ای و شعاعی تقسیم میشود .
ابتدا به تقسیم بندی دایره ای میپرداریم که از مرز بین مردمک و عنبیه شروع شده و در مرز بین عنبیه و صلبیه خاتمه پیدا میکند . این تقسیم بندی دارای سه دایره اصلی و پنج دایره فرعی می باشد . این دایره ها شامل تقسیمات
- معده
- روده
- سیاهرگ ها
- ماهیچه ها
- اسکلت
- قسمت لنفاوی
- سرخرگ ها و در نهایت پوست
میشود .
در تقسیم بندی دوم که تقسیم بندی شعاعی است عنبیه را به شکل یک ساعت عقربه ای در نظر میگیریم . یک ساعت شامل دوازده ساعت و شصت دقیقه میاشد . در این روش تقسیم بندی شعاع ها را طوری رسم میکنیم که ابتدای آن مرکز مردمک و انتهای آن تمامی ساعات را در بر بگیرد . در این صورت عنبیه به دوازده ساعت تقسیم میشود .
تقسیم بندی های دوازده گانه شعاعی
جایگاه اندام ها به صورت کلی در این مدل به صورت زیر می باشد .
- مابین ساعت یازده تا یک مربوط به منطقه سر
- بین منطقه یک تا دو جایگاه گردن و گوش
- بین ساعت دو تا سه منطقه ریه
- ساعت سه تا چهار منطقه سینه
- از چهار تا پنج منطقه شکم قسمت بالا
- پنج تا شش منطقه شکمی قسمت پایین می باشد
- از ساعت شش تا هفت قسمت مربوط به لگن میباشد
- هفت تا هشت مربوط به پایین کمر است
- هشت تا نه مربوط به نواحی بالای کمر
- نه تا ده قسمت گلو
و در مابین ساعت ده تا یازده نواحی مربوط به صورت می باشد .

در تصویر شما تقسیم بندی ها ذکر شده را مشاهده می فرمایید . تقسیم بندی دایره ای برای هر دو عنبیه چپ و راست به همین گونه می باشد . در توضیح تقسیم بندی شعاعی باید اشاره شود که مخصوص به چشم راست میباشد . اگر بخواهیم برای سمت چپ هم رسم کنیم دقیقا برعکس این نواحی را به جایگاه ها اختصاص میدهیم . برای مثال ریه که بین ساعت دو و سه قرار دارد در سمت مخالف در بین ساعت نه و ده قرار میگیرد .
تقسیم بندی کامل
در دو تقسیم بندی که در بالاتر توضیح دادیم چارت به صورت کاملا ساده بیان شد . اما نمودار کلی به قسمت های بیشتر و جزئی تر تقسیم بندی می شود . در تقسیم بندی اصلی یا کامل ما بین هر ساعت به پنج قسمت مساوی تقسیم میشود . یعنی یک دایره کامل داریم که آن را به شصت قسمت تقسیم کرده ایم ، دقیقا مانند دقیقه ها در ساعت است .
به این ترتیب تمامی اندام ها در جایگاه دقیق و مخصوص خود قرار دارند . مثلا در چارت عنبیه چشم راست ، دست و بازو دقیقا بر روی ساعت هشت یعنی دقیقه چهلم قرار دارند .
نکته آخر
فراگیری این نمودار کلی نیاز به دقت و تمرین زیادی نسبت به دو نموداری که در ابتدا ذکر شد دارد . و این امر جزء اصول اولیه علم عنبیه شناسی ( Iridology ) است . برای یاد گیری آسان تر ابتدا قسمت بندی های ساده تر را به ذهن میسپاریم که جایگاه اندام ها را به صورت کلی نشان میدهند . به مرور زمان و با تمرین به قسمت های جزئی تر میپردازیم . این امر مستلزم تلاش و دقت فراوان است .
با یادگیری چارت میتوان جایگاه اندام و همین طور بیماری ها و علائم بوجود آمده بر روی چشم را به درستی تشخیص داد .
برای دریافت این آموزش ها به صورت نرم افزاری یا به صورت کتاب میتواند از لینک های زیر استفاده نمایید: